Анаболни стероиди

Диети

Анаболните стероиди са химични вещества, служещи за повишаването на хормони в човешкото тяло (най-често на хормона тестостерон). Те са открити от преди половин век и дори културисти от времето на Арнолд са ги използвали. Доказан факт е,че те действат – те дават на атлетите повишената сила и мускулен растеж, към който се стремят. Анаболите или анаболните строиди обаче, нямат само и единствено положителни ефекти. Повишаването на човешките хормони води както до повишени резултати в залата, така и до доста тежки промени в тялото, които в някой случай са били фатални. Стероидите водят до 2 ефекта, така нареченият андрогенен ефект и така наречният анаболен ефект. Анаболният ефект е нещото, което дава положителните качества – повече сила, мощ, издръжливост, бързина, безкрайна енергия, никаква умора, оптимално възстановяване и прочие. Андрогенното действие е действието обаче, което до голяма степен бива подценявано от повечето момчето, използващи стероидите. Точно това андрогенно действие носи така наречените ‘неприятни’ странични ефекти, които дават отражение в последствие.

Те могат да се характеризират с:

Загуба на ерекция, намален обем на тестисите, мазна кожа което да доведе до много пъпки или в някой случай дори акне, психоза,липса на желание за каквото и да било, смаляване на пениса, проблеми с черният дроб и много други. Затова обикновено, след като веднъж даден човек реши да използва стероиди, той става техен клиент завинаги, защото не иска да бъде в по-слаба своя форма. Хората се целят към най-доброто и след като видят веднъж действието на стероидите се завъртат в 1 кръг, който никога не спира.

Стероидите в никакъв случай не трябва да се използват от лица под 18 години, а това е правило което бива нарушавано много често. Хормоните в тялото на едно средностатистическо момче бушуват и са в своя пик точно в тази възраст и определено няма нужда да се повишава тяхното ниво по изкуствен начин.

Друго важно нещо е, че стероидите трябва да се приемат само под лекарско наблюдение и предписание, правило, което наред с горното бива нарушавано постоянно. Нормалният трениращ не знае в какви дози тялото му може да приема даден стероид и експерименти с различни дозировки може да отключат много нежелани ефекти.

По време на употреба на анаболни стероиди, натоварването над черният дроб е огромно и затова консумацията на алкохол или други храни и напитки, които го натоварват е абслютно забранена! Има случай, в които момче, което приема стероиди колабира от 50 мл водка. Пушенето също не е препоръчително по време на анаболен цикъл, всичко трябва да бъде добре премислено и да се знаят рисковете.

Казано обобщено, стероидите не са шега и не трябва да се подхожда с тях лекомислено, защото последиците могат да бъдат много лоши, дори и фатални!

Здраве за цялото семейство
Add a comment