БЛУЗА, ПОДХОДЯЩА ЗА ВАШИЯ ТИП ФИГУРА

Полезно

Преди няколко години жените с женствени форми бяха обречени да носят безформени кройки дамски блузи в много ограничена цветова гама. Въпреки това, в нашата  колекция от блузи плюс сайз всяка жена, независимо от размера на облеклото, ще се чувства и изглежда перфектно. Какви блузи ще бъдат модерни през сезон 2024?

Тенденции за 2024 г.

Този сезон е доминиран от ярки цветове и шарки. Скриваме тъмните и консервативни блузи в долната част на гардероба и се фокусираме върху цвета. Трябва да запомним принципа, че избираме цвета според типа красота, но стила спрямо фигурата. Ето защо жените с по-пълни форми не трябва да се обричат ​​на тъмни дрехи, с убеждението, че тъмните цветове ги правят по-стройни. По-пълната фигура също може да изглежда перфектно в цветни блузи, но тук си струва да отделим малко време и да изберем кройка, която пасва на нашата фигура.

Как да изберем блуза за вашата фигура

Всеки от нас би искал да се представи безупречно, спретнато и да подчертае своите качества. Първата стъпка в намирането на идеалната кройка за нас е точното определяне на типа фигура. Блузите се различават по детайли и именно те ни карат да изглеждаме и да се чувстваме много добре в една, а не толкова в друга. Десените, декорациите, дължината на ръкавите или вида на деколтето също са важни.

Как да определите вашия тип тяло

Правилното определяне на типа на собствената ви фигура е ключов момент по пътя към създаването на правилния стил. Това знание ще ви позволи да пазарувате модни и елегантни дрехи без никакви проблеми. Когато определяте вашия тип тяло, трябва да се вземат предвид два най-важни елемента: височината и съотношението на ширината на раменете спрямо обиколката на ханша и талията. 

Тези стойности ще ни позволят да определим към коя група принадлежим:

• круши
• ябълки
• пясъчен часовник
• чушки

Формата круша се характеризира с тесни рамене и талия и по-широк ханш. Дамите с форма на ябълка имат по-голям корем и ханш, както и тънки ръце и крака. Пясъчен часовник се разпознава по значителна вдлъбнатина на талията, както и по пълни гърди и бедра. Фигурата на чушките се отличава с широки рамене и бедра, които се сливат с подчертана талия.

Струва си да знаете своите силни и слаби страни. По този начин можем да подчертаем силните страни и умело да замаскираме несъвършенствата.

Каква блуза за пясъчен часовник

Щастливите притежателки на фигура пясъчен часовник имат наистина богат избор, защото изглеждат добре в почти всяка кройка на блуза. Дамите с голям размер със силует на пясъчен часовник със сигурност трябва да подчертаят безспорното си предимство, което са пълните гърди. Блузите с V-образно деколте са най-подходящи за тази цел, например блуза с риза и V-образно деколте, което красиво подчертава деколтето. Много добре изглеждат пясъчните часовници, които подчертават тясна талия във вталена блуза. Жените с този тип фигура ще се представят перфектно, като вкарат блуза в пола или панталон, благодарение на което фигурата им ще придобие идеални пропорции. Блузите от риза с изправена яка ще подхождат много добре на такова облекло. Универсалният характер на този тип блузи, съчетан с елегантността на полата ще бъде перфектен дует за офиса,

Най-добрите стилове на блузи за крушовидни жени

Този тип фигура обича да балансира тесните рамене, добавяйки им малко обем. По този начин отвличаме вниманието от по-широките бедра, а фигурата ни придобива много добри пропорции. Силуетът круша се характеризира и с малък бюст, поради което този тип изглежда изключително добре в блузи с издути ръкави, както и с волани и декорации във височината на бюста. Крушите със сигурност ще харесат най-модерните пастелни цветове за този сезон и кройка, създадена точно за тях – модерна блуза в много ласкави цветове, без съмнение ще бъде хит на предстоящия сезон. Дамите с форма на круша трябва да избягват много вталените блузи, особено тези, които достигат до бедрата.

Перфектната блуза за фигура тип чушка

Формата на силуета на чушката също се нарича правоъгълна фигура. Този тип фигура трябва да „създаде“ талия. За целта е най-добре да носите блузи с риза, които имат връзка на талията. Много добро решение ще бъде и носенето на колан с блузи. 

Блузите на райета, за предпочитане диагонални или образуващи V-образни шарки, ще работят много добре, когато създавате подходящ стайлинг за фигура тип чушка. Трикотажна блуза на райе с кристали по деколтето е перфектна за фигура тип чушка, чиито диагонални райета оптически стесняват и подчертават талията. Да изглежда по-слаба и подчертаването на талията ще бъде възможно и когато облече изчистена жилетка върху цветна шарена блуза. Подобен ефект може да се получи, ако носите блузи с различна шарка в средата, отколкото отстрани.

Какви блузи ще изглеждат най-добре на фигура с форма на ябълка

Основното предимство на жените с фигура с форма на ябълка са тънките крака. Ето защо, когато попълвате гардероб, подходящ за този тип фигура, трябва да имате това предвид. Подчертавайки оформени, стройни крака, ще отвлечем вниманието от прекалено големия корем. 

Дамите със силует на ябълка изглеждат най-добре в блузи с по-висока талия или такива, които се разширяват до долу. В случай на този тип фигура, плетена блуза с долна част на риза и декоративна вратовръзка ще бъде перфектна, особено след като морските шарки ще бъдат един от най-желаните щампи тази година. Много добро решение за жени с фигура на ябълка са издължените блузи-туники, например риза с издължен гръб. Този модел дава двойно предимство: талията е значително по-тънка, а целият силует на ябълката е оптически издължен. За дамите с фигура на ябълка са създадени и  трапецовидни туники – тънките крака на ябълките са създадени да се показват, затова изглеждат най-добре в туники с дължина не повече от средата на бедрото.

Надеждни ризи

Всяка жена, независимо от фигурата, също трябва да има ризи в гардероба си. Това е универсален елемент от дамския гардероб, подходящ за много поводи – от бизнес среща до изискана вечеря. Дамската риза в комбинация с дънки също ви позволява да постигнете небрежна визия, идеална за среща с приятели или познати. 

Здраве за цялото семейство
Add a comment