Видове златни обеци – Как да изберем?

Полезно

Когато търсите хубаво бижу, което да носите, една от възможностите, която можете да обмислите, са златните обеци. В онлайн магазина на Теорея Голд има много различни видове златни обеци, от които да избирате, и можете да намерите чифт, който ще допълни тена на кожата и индивидуалността ви. Можете също така да избирате от различни скъпоценни камъни, като диаманти или сапфири. Притежаването на красиво бижу може да бъде от голяма помощ, като допълнение към тоалета ви.

Бяло злато

Обеците от бяло злато са прекрасно допълнение към вашата кутия за бижута. Независимо дали ги носите с класически тоалет или се обличате в по-съвременен стил, те ще допълнят визията ви. Можете да избирате от различни форми и дизайни. Халки в усукана форма е много  популярен избор.

Ако търсите малко повече усет, опитайте чифт диамантени обеци. Известно е, че диамантите символизират любов, здраве и сила. Те също са едни от най-твърдите вещества на Земята.

Друга голяма тенденция тази година е да се смесват и комбинират различни цветове злато, за да се създадат уникални бижута. Жълтото злато и бялото злато са чудесен избор. Можете да получите стилен външен вид, като смесите няколко цвята, за да създадете обеца с халки.

Цирконий

Ако търсите по-достъпна алтернатива на диамантите, цирконият е правилният избор. Той не само предлага по-достъпна цена, но също така предлага разнообразие от опции. Можете да закупите обеци с цирконий в различни стилове, размери и цветове.

Кубичният цирконий е синтетичен материал, създаден в лаборатория. Той е много подобен на диамантите, но също така е хипоалергенен и има приятен блясък Това е така, защото камъкът е съставен от лабораторно създадено вещество, известно като циркониев оксид.

В допълнение към блясъка си, скъпоценният камък е изключително издръжлив и лесен за почистване. В резултат на това можете да намерите обеци с кубичен цирконий от няколко вида метали. Някои примери са платина, злато и сребро. Въпреки това, ако имате чувствителни уши, по-добър вариант може да бъде неръждаема стомана или никел.

Опции за скъпоценни камъни

Ако търсите забавен и цветен начин да подправите външния си вид, обеците със скъпоценни камъни са идеалният начин да постигнете този ефект. Освен това са чудесен подарък за всеки. С голямо разнообразие от цветове и стилове, от които да избирате, има нещо, което да пасне на вашия личен стил.

Можете да си купите бижута със скъпоценен камък, който отговаря на рожденната ви дата или един от любимите ви скъпоценни камъни. Скъпоценните камъни обикновено са най-популярни, но ако не си падате по диамантите, можете да намерите скъпоценен камък, който е по-достъпен. Налични са например цитрин, изумруди и аквамарин.

Диамантите са класически, елегантен скъпоценен камък. Въпреки че не е необичайно хората да носят пръстени с диаманти, обеците обикновено са по-безопасното място за демонстриране на камъка. Обеците не са изложени на износване и не са склонни към надраскване.

Почистване

Когато става въпрос за почистване на златни обеци, има няколко различни техники. Правилните техники зависят от вида злато и нивото на потъмняване.

По принцип можете да почистите златните си обеци с мека четка за зъби и мек препарат за съдове. Можете също така да използвате кърпа без мъх.

Друг метод е да накиснете обицата в разтвор от вода и оцет. Това ще дезинфекцира обицата и ще премахне потъмняването. Не оставяйте бижутата да киснат повече от минута или две.

Ако обицата е много замърсена, може да се наложи да я занесете на професионалист. Въпреки това, ако искате да опитате и да спестите пари, можете сами да свършите бърза, евтина и ефективна работа.

Избор на златни обеци според прическата

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато носите златни обеци според прическата. Първо, трябва да изберете правилния стил. Трябва също да помислите за формата на лицето и вида на косата си. След това можете да избирате от различни видове обеци.

Ако искате да направите прическата си изпъкваща, можете да изберете да носите висящи обеци. Освен това можете да изберете ефектни обеци, за да създадете драматичен външен вид. Важно е да се отбележи, че лицето ви не трябва да се утежнява от обеците.

Цветът на вашите обеци трябва да допълва тена на кожата ви. Освен това бижутата ви трябва да съответстват на цвета на сенките за очи.

Най-добре е да изберете чифт златни обези с щифт или малки халки. Тези части ще допълнят всяко облекло. Освен това са и много дискретни.

Здраве за цялото семейство
Add a comment