Има ли храни, които имат повече полезна мазнина от една поничка?

donutsВсяка жена знае, че пърженото и сладкото е много вредно за всеки организъм. Мазнините които се съдържат в пържени и сладки изделия са причина за толкова много заболявания и разстройства на стомаха. Има различни видове хора на които им влияе различно. Всички знаем, че трябва да стоим надалеч от подобни храни, но изкушението е много голямо.

За ваше учудване, ако не сте знаели до сега има мазнини които не са вредни. Още по-странно ще ви се стори, когато разберете че има мазнини които дори помагат на вашият организъм. Да се подобри здравословното му състояние и да се чувствате по-добре. Но нека се върнем към главната тема, интересна за жената – кои са тези храни, които имат повече мазнини от една поничка? Преди да ви кажем е добре да знаете, че в една поничка има приблизително 14 грама мазнини.

 

Половин авокадо.
За някой дори е странно, че авокадото има мазнини! Има и те са доста полезни. Авокадото съдържа мононенаситени мастни киселини и при това в големи количества. В половин авокадо има 15 грама полезни мазнини и са подходящи за контрол на холестерола. Ако имате проблеми с него. За жената е добре да знае, че половин авокадо на ден помага за изгарянето на мазнините концентрирани около талията. Какво по-добро от това?

Три яйца.

Дори в три яйца има повече полезни мазнини от колкото в една поничка! Виждали сте по филми или в списъци за диета или тренировка, как трябва да ядете сурови яйца. Ако сте го правили знаете, че е доста отвратително, но определено помага. Ако успеете да изядете три яйца на закуска сурови, те ще ви държат сити за дълго време. Техните мазнини са в обем на 14 грама и се разграждат по-бавно, което ви дава усещането за ситост.

Дванадесет маслини.

Ето нещо, което се преглъща много по-лесно от яйцата. В тях има общо 15 грама полезни мазнини, също мононенаситени. Представете си колко маслини може да изядете вместо една поничка и колко по-добре за вашето здраве, ще е ? Здравословните мазнини са способни дори да възвърнат здравето ви, ако се чувствате зле или грипави.

Две супени лъжици фъстъчено масло.

Сега е времето да разберете, защо американците го обичат толкова. Във въпросните лъжички се съдържат 16 грама мононенаситени мазнини. Освен че има повече от една поничка, фъстъченото масло придава усещане и за засищане. Всяка сутрин по две лъжички и за нула време ще започнете да се чувствате по-добре.

Допълнителен факт за фъстъченото масло – доказано е, че предпазва от сърдечно съдови заболявания и диабет тип2. Какво по-добро от това, вместо една поничка?

Здраве за цялото семейство
Add a comment