Какво може да предадем в пункт за вторични суровини

Полезно

Чудите ли се какво да правите със стария хладилник и печка или с неработещия телевизор? Къде може да предадете автомобил, който вече не е годен за употреба? Останали са ви непотребни отпадъци от черни и цветни метали, които знаете, че не може да изхвърлите на обикновено сметище, как да постъпите? Събрали сте съвестно изразходвани батерии и акумулатори, но какво трябва да се случи с тях по-нататък? Отговорът на всички тези въпроси е да намерите добра фирма за вторични суровини. Добре е тази компания, на която се спрете, да разполага с разрешително за приемане на широк обхват от вторични суровини, за да не се налага да търсите отново, ако разполагате с разнообразни отпадъчни материали.

Почти всеки пункт за вторични суровини изкупува черни и цветни метали

Остатъците от черни и цветни метали са сред най-предаваните за вторични суровини, което е причината лесно да намерите пункт, на който да ги предадете. Поинтересувайте се дали фирмата за вторични суровини, към която смятате да се обърнете, разполага със собствен транспорт, за да ви съдейства за извозването, ако разполагате с голямо количество черни и цветни метали за предаване. Попитайте и дали може да окаже съдействие при демонтажа им, ако това е необходимо на място, преди да бъдат предадени за вторични суровини.

Освободете се от старите електроуреди като ги предадете за вторични суровини

Всички имаме в домовете си стари телевизори, монитори, компютри, печки или хладилници. Те вече не работят и не могат да ни бъдат полезни, но заемат доста от свободната площ за съхранение в дома ни. Добро решение е да ги предадете за вторични суровини, като по този начин освен че ще разчистите ефективно, ще получите и пари в замяна.

Предавайте изхабени батерии и акумулатори само в съответните пунктове за вторични суровини

Вече използваните батерии и акумулатори са сред най-опасните отпадъци, които човечеството генерира. Те са силно токсични и замърсяването с тях може да е много вредно за околната среда. Никога не ги изхвърляйте заедно с останалите отпадъци, а потърсете специализиран пункт за вторични суровини, където приемат подобен род материали.

Поинтересувайте се от специалните услуги, които фирмите за вторични суровини предлагат, когато искате да предадете стар автомобил за скрап

Добре е компанията за вторични суровини, която предпочетете, да ви гарантира вземане на старото превозно средство от посоченото от вас място. Когато договаряте условията, уточнете вида на превозното средство, което искате да предадете за вторични суровини – дали става въпрос за кола, микробус, камион, джип. Ако не е прекратена регистрацията в КАТ на превозното средство, потърсете съдействие от компанията, някои от най-добрите фирми в бранша предлагат и тази услуга, когато изкупуват за вторични суровини стари автомобили.

Възможностите за предаване на вторични суровини са разнообразни, а фирмите, които предлагат услуги в сферата действат все по-конкурентно, като предлагат допълнително съдействие, за да ви улеснят. Бъдете активни и предавайте вторични суровини, за да си осигурите допълнителни средства и да се погрижите за природата!

Здраве за цялото семейство
Add a comment