Как да различим истинското злато от имитациите?

Полезно

Днес, уважаеми читатели на WorldHealth.info ще Ви разясним как да тествате златото, за да разберете дали е истинско или е позлатено бижуто.

Няма значение, дали сте купили бижуто си от обикновен бижутериен магазин, онлайн бижутериен магазин или от пазара, има много бижута , които не са това, за което ни се представят. Трябва да внимавате не само за фалшиво злато когато купувате. Някои продавачи се кълнат на купувачите , че не са знаели разликата между позлатени, златно запълнени и чистото златно бижу. Знаейки как да тествате златото и различните видове злато ще избегнете плащането на твърде висока цена за фалшиво златно бижу. Първото нещо което трябва да научите е да различавате позлатените и златно запълнените бижута от чистото злато. Най-малкото, което можете да направите е да попитате продавача за това, дали бижуто е позлатено, златно запълнено или чисто.

Най- лесния начин да тествате злато

Най-надеждния и лесен начин да тествате златото дали е истинско е като го занесете в бижутериен магазин. Някои онлайн магазини също предлагат тази услуга. Тестване на златото от вас самите. Електронния златен тестер е на цена около 100 евро. Тестването обикновено включва поставяне на проба върху иконата и след това поставяне на елемента в киселина. След това тестера ви казва какъв карат е златото. Този тест няма да увреди бижуто и може да бъде точен, в зависимост от парите, похарчени за тестера. Използване на Тестови камък можете да си закупите за около 60 долара. Разтрийте бижуто на тест камъка, оставяйки малка част от златото.След това разтрийте златната игла за изпитване върху камъка в близост до златната проба. След това, като приложите съответната киселина, както е указано, ако е злато ще се разтвори. Тестът с киселина също е надежден. Той ще ви помогне да разберете дали бижуто е позлатено или е каратово злато.Използвайте много малка пиличка,за да изпилите проба от бижуто. Постарайте се да вземете пробата от страната, която не се вижда. След това нанесете подходяща киселина. Златото ще реагира на киселина. В комплекта потърсете инструкции за реакцията. Киселините са много опасни и трябва да бъдат взети необходимите предпазни мерки. Този съвет е от общ характер. Уверете се, че сте прочели внимателно инструкциите преди да пристъпите към тези тестове. Повечето онлайн магазини за бижута не доставят в чужбина тези комплекти ,тъй като те са опасни химикали.

Как да натрупате богатство – злато и пари – Beden Bogat

Здраве за цялото семейство
Add a comment