Как да се грижим за здравето на кожата на рожбите ни?

Съвети

Детската кожа се характеризира с висок прав на чувствителност, който е и причината за предразположеността на най-малките към алергични реакции, кожни заболявания, инфекции и др.

За да се предотвратят кожните раздразнения, то е препоръчително да се използва висококачествена козметика с натурален произход. Тя не трябва да включва агресивни химически съставки, които биха рефлектирали негативно върху състоянието на кожата.

Ето как да се погрижите качествено за кожата на вашите малки съкровища:

Хидратиране на детската кожа

Една от най-важните грижи за бебешката кожа е хидратацията. Причината е, че бебешката кожа е изключително чувствителна, поради което е подложена на лесно изсушаване. Вследствие, кожата може да пострада от лющене, сърбеж и зачервяване. Затова в рутинната ежедневна грижа към малките съкровища е препоръчително да присъства хидратиращ продукт, който да се нанася няколко пъти в деня.

Натуралните хидратиращи продукти са правилното решение за овлажняване на детската кожа, тъй като те съдържат растителни екстракти, синергирани в специална иновативна формула. Тя спомага за стимулирането на естествена хидратация и натурален pH баланс. Растителните продукти поддържат оптимални нива на влага в бебешката кожа, възпрепятствайки изсушаването и лющенето по кожата. Това е възможно, заради натуралният фосфолипиден комплекс, който поддържа естествената хидратация.

Почистване на детската кожа

Задължителен елемент от пълноценната грижа към кожата на най-малките е тяхното качествено почистване с подходящи козметични продукти. Почистването на кожата е изключително важно, тъй като то спомага за неутрализиране на замърсяванията от околната среда като свободни радикали, бактерии, вируси и др. За да се почисти деликатно кожата, то е важно да се използва щадяща козметика. Оптималният вариант е това да бъдат продукти, базирани на растителни елементи.

Чистата натурална козметика за почистване на бебешката кожа е основана на растителни екстракти, които проявяват противовъзпалителен ефект. Те притежават мощни почистващи свойства, които деликатно почистват кожата и не оказват никаква вреда при контакт с очите на най-малките. Натуралната козметика за почистване притежава още силно регенериращи и успокояващи свойства. Те спомагат за оптималното справяне с кожни проблеми, раздразнения или алергични реакции.

Защита на детската кожа

Не на последно място, важен елемент от пълноценната рутинна грижа за малките съкровища са продуктите за защита на детската кожа. Обикновено бебешката кожа трябва да бъде предпазена от атмосферни влияния като студ, влага, дъжд, вятър, слънчеви лъчи или вредители като различни насекоми.

Повечето защитни продукти съдържат вредни химически съставки. Ето защо е важно да се използват единствено натурални защитни продукти за бебета, които базират своите защитни свойства на растителни билкови екстракти. Те ефективно предпазват детската кожа, без да причиняват неприятни странични ефекти или кожни раздразнения.

Да обобщим с няколко думи:

Чувствителността на детската кожа изисква употребата на качествени продукти с доказано чист състав. Те трябва да комбинират растителни екстракти, които изключват съдържанието на парабени, алергени или изкуствени аромати.

За да доставите пълноценна грижа за кожата на своите малчугани, то е важно да използвате натурални продукти за хидратация, почистване и защита от Бебо. Препоръчително е да използвате козметика с растителен състав, който да обогатява състава на кожата.

Здраве за цялото семейство
Add a comment