Как можем да готвим полезно с уреди от TEHMAG.net

tehmagЗдравейте, не минава и ден без да се замисля за това как мога да си сготвя нещо ново, което не съм опитвал преди. Но днес няма да говоря за безбройните рецепти, а за технологията да се готви по-здравословно и уредите които значително подобряват и улесняват кулинарните процеси.
Както повечето от нас знаят има редица техники за полезно готвене, които включват процеси като готвене на пара, готвене без мазнини, готвене при ниски температури, директно втечняване на храните с различните видове процесори.
Всички тези видове електроуреди могат да бъдат открити в TEHMAG.NET, онлайн магазинът за уреди с транспортни дефекти, като цените можете да прецените сами дали са по-добри от тези на конкурентите!
И сега към съществото на статията, а именно какви са групите уреди за полезно готвене?

Блендери
Винаги когато се сетя за полезно и здравословно готвене, няма как да се доближа до рецепта която да не използва блендер. Сигурно има и такива, но повярвайте с блендер е много по-лесно и бързо. Вземаме продукта Х поставяме го в блендера, добавяме малко течност, натискаме едно копче и след секунди имаме хомогенна смес.
С блендер могат да се приготвят най-различни смеси за рецепти, като се започне от до болка познатите и банални смутита и стигнем до домешен сладолед или пък сместа за вкусни пълнозърнести палачинки, Вие решавате.

Кухненски роботи
Кухненските роботи… Ами в интерес на истината можем да ги разглеждаме като Блендер с допълнителни приставки. В тях можем да правим далече повече неща отколкото в блендера, като например да си направим домашно Гуакамоле, Песто и какво ли още не идват ми хиляди идеи.
1

Фритюрници
Какво НЕ! Сигурно за първи път в този блог се споменава думата фритюрник и преди да бъда обявен за ерес нека довърша…
Говоря за новата технология за без-мазнинно готвене. Нека да си признаем всички обичаме да похапваме пържени картофки, дори и да не обичаме децата ни обичат и ако нямаме под ръка подобна джаджа какво правим?
Храним децата си с нещо което прилича на еклер, нещо със съотношение мазнини въглихидрати 40/60 звучи като кайма смес от кланницата нали? Както знаем всички няма нищо по-неполезно от подобна комбинация.

Слоукукъри
Тук може би няма много какво да се каже или пък?…
Ами в тях готвим храната си продължително време, до два-три пъти по-дълго от нормалното готвене за 1 час на котлона. Това води до по-добро разграждане на съставките и смесване на ароматите.
По-ниската температура пък от своя страна съхранява полезните вечества които са доста лесно раними от интензивните (адски) температури във фурната.
2

Сю-вид
Сега навлизаме под кожата на добрите готвачи. Сю-вид е уред който е една крачка по-напред в професионалната кулинария, но в основата си може да се разглежда като прецизен слоукукър.
Магията тук идва от това че всичко се готви на водна вана във вакуум на много по-ниски и постоянни температури. По този начин се възползваме от всички предимства на слоукукъра и възможност за прецизен контрол.
3

Бавни/Хидравлични Сокоизтисквачки
Може би трябваше да започнем от тук, но реших да ги оставя за десерт. Сокоизтисквачките са уред номер 1 когато говорим за здравословно готвене. Казах десерт, защото да си призная обичам да ги използвам за плодове. Въпреки моите предпочитания сокоизтисквачките се използват за извличането на полезните вещества от много и различни видове съставки, като най-полезните са някои зелени продукти, за които можем да прочетем пвоече в другите статии.
Ако всичко това не е достатъчно можем да разгледаме и tehmag.net, там могат да се открият и много други подобни уреди които да отворят нови врати към здравословното хранене.

Здраве за цялото семейство
Add a comment