Кои пробиотици са подходящи за бебета?

пробиотик омни биотик панда

Не само възрастните, но и бебетата имат нужда от допълнителен прием на хранителни вещества и полезни елементи под формата на добавки, които да действат благоприятно върху организма им. Балансът на стомашно-чревния тракт, имунната система и усвояването на веществата се благоприятстват от употребата на пробиотик, какъвто е Omni Biotic Panda.

Специалистите на онлайн магазин Ведра Фармаси споделят защо Омни Биотик Панда е добър избор за вашето бебе, по какъв начин действа и какво трябва да знаете относно приема на пробиотика. 

Как действат бактериалните щамове в състава на Омни Биотик Панда?

Омни Биотик Панда е синбиотик, в чийто състав се включват 4 бактериални щама, благоприятстващи състоянието на имунната система, стомашно-чревния тракт и повлияващи отлично атопични и алергични прояви, каквито често се срещат при бебетата. 

Освен трите стандартни бактериални щама, които са Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52, Bifidobacterium bifidum W23, в Омни Биотик Панда се включва и четвърти, намиращ се в чревния тракт на най-малките, а именно Bifidobacterium lactis W51. Всички те действат съвкупно, за да укрепят имунитета на бебето и да благоприятстват функциите на храносмилателната му система. 

За какво помага тази хранителна добавка?

Омни Биотик Панда е успешен продукт на фармацевтичния пазар, който има широко приложение и помага както за овладяването на конкретни състояния, така и върху подобряването на общото здравословно състояние. Той е подходящ за децата от първия ден на раждането им, защото притежава изчистен състав, в който няма алергени, предизвикващи нежелани реакции, като глутен, лактоза, животински белтък.

Омни Биотик Панда помага успешно при следните състояния и действа положително при:

  • разстройство и запек;
  • колики;
  • повлиява успешно силно изразените алергични реакции и атопични състояния;
  • укрепва имунитета на бебето, тъй като помага за неговото развитие. 

Какви са инструкциите за ползване на хранителната добавка?

Преди употребата на този продукт е подходящо да прочетете инструкциите за прием на производителя, изложени върху листовката и опаковката. 

Приемът за най-малките е подходящо да се извърши с еднократна доза от едно саше, което да се разтвори в адаптираното мляко, кърмата или водата. При най-малките приемът може да бъде разделен и на няколко пъти през деня, ако бебето не може да изпие цялото количество наведнъж. Препоръчително е бременната да започне да го приема в осмия месец, а бебето – без прекъсвания поне през първата година от живота. 

Когато прилагате пробиотика в напитката (най-добре във вода, кърма или адаптирано мляко), е важно да не нагрявате на повече от 40 градуса, защото по този начин действието на бактериалните щамове ще се отслаби.

Здраве за цялото семейство
Add a comment