Могъщата взаимовръзка – фитнес уреди и хранителни добавки

Диети

В природата често важи един основен принцип и той е синергията. При него, когато извършвате повече от две дейности, сборния ефект надскача ефекта по-отделно. Така е и при взаимовръзката между фитнес уредите и тежестите с хранителните добавки и храната. Някои експерти по културизъм казват, че тренировката с тежести и уреди е по-важна от храненето, други смятат, че храненето и суплементирането е по-важно от тренировката. Реално погледнато, и тренировката, и храненето и суплементирането, в комбинация, водят до нарастване и оформяне на мускулите на тялото и извайване на запленяваща фигура, било при мъжете, било при жените.

Защо тренировката с тежести и уреди е единият ключ към красотата на тялото?

Натоварването на тялото чрез тежести и уреди води до микроразкъсвания на тренираните мускулите и разходва въглехидратите и мазнините за гориво. Без микроразкъсванията, тоест без целенасочено натоварване, мускулите не биха мръднали на обем и оформеност. Няма ли натоварване на всяка мускулна зона, особен растеж не би бил постижим. Освен растеж обаче, тренировката с тежести и уреди, особено по-продължителните тренировки с повече повторения, води до изчистване на тялото от мазнините, поради завишеното изгаряне на калории. Сами виждате, че тренировката с уреди и тежести е задължителна, за да дадете импулс на тялото да нараства и да редуцирате достатъчно подкожната мазнина, за да изглеждате перфектно.

Защо хранителните добавки и храненето са вторият ключ към красотата на тялото?

Както казахме по-горе, микроразкъсванията от тренировката с тежести и уреди води нужда тялото да се адаптира към по-тежките натоварвания. За тази цел то използва поетите хранителни вещества, за да свръхкомпенсира разкъсванията по мускула или по-просто казано, мускулите се удебеляват и уплътняват. Но за да се случи растежът и за да се избегне претренирането, което е враг номер 1 на всеки спортист, трябва да се поемат хранителни вещества и то не какви да е, а точно определени според нуждите на индивида. Един непрофесионално трениращ човек, ангажиран с работа, учене и динамичен ден, не може да разпредели и сортира храната си така, че да покрива конкретно нуждите му – може да прекалява с въглехидратите и мазнините, докато храненето с протеини е прекалено ниско.

Още повече че днешната храна гъмжи от консерванти, захар и сол, които могат да нанесат големи поразии на вида на тялото, както и на неговата работа с тежестите и уредите. Затова именно са създадени и хранителните добавки – да снабдят организма с лесно-усвояеми хранителни вещества, в точно определена доза. С тях няма да имате надуване на стомаха, нерви покрай измерването на калориите, какво съдържат и в какви количества и тн. Хранителните добавки не са заместители на храненето, но без тях бързото покачване на качествена мускулна маса е възможно единствено за професионални културисти на стероиди, макар и те да приемат големи количества суплементи! Така че, ако сте трениращ, вие неминуемо ще се сблъскате със застой или мудно продуциране на мускулна маса. Решението е да започнете прием на хранителни добавки, които ще ви отведат на едно много по-високо ниво на развитие на тялото.

За да изградите тяло като от списанията, се нуждаете от две неща –  натоварване чрез фитнес тежести и уреди, за да дадете сигнал за растеж и хранителни добавки, които да „уловят сигнала“ и да го превърнат в прогресивен растеж. Взаимовръзката фитнес уреди и хранителни добавки е единственият път към изящната физика! Без едно от двете условия, вие ще се провалите, затова тази взаимовръзка трябва да бъде вашето спортно верую!

 

Авторска статия на http://fitnesuredi-bg.com/ . Забранено копирането и използването й в други сайтове с комерсиална цел.

Здраве за цялото семейство
Add a comment