Признаци за паник атака

Според статистиката около 20% от световното население е преживяло паник атака поне веднъж в живота си. Най-често паник атаки се появяват при жени в напреднала възраст, както и при децата. Паник атака може да възникне и поради преобладаващите негативни обстоятелства и като симптом на заболяване.

Какво е ПА (съкращение от Паник Атака)? (ПА) или кардионеврозата е неочаквана атака на панически страх, тревожност, придружена от физиологични прояви (сърцебиене, изпотяване, липса на въздух). ICD-10 (международната класификация на болестите от 10-та ревизия) класифицира ПА като невротично разстройство, свързано със стрес (код F41.0). В повечето случаи ПА възниква внезапно, без обективна причина. Обикновено човек в случай на ПА се отнася до някакво соматично (физическо) заболяване. Струва му се, че има инфаркт, астматичен пристъп и пр. Това предизвиква страх и тревожност, което допълнително изостря атаката.

Самостоятелно лечение на паник атака е възможно, но трябва да имате предвид няколко важни неща.

Ако решите да лекувате паник атаки у дома, трябва да проучите задълбочено как да се справите със самите пристъпи и причините за тях: Първо, трябва да се осигури тясна морална подкрепа от близки. Второ, пациентът трябва да разработи за себе си програма за поддържаща физиотерапия между атаките; Трето, пациентът трябва да знае точно какви ситуации причиняват атаките и, ако е възможно, да ги избягва или да променя отношението си към подобни видове стрес;

Накратко паник атака може да се преодолее с приятни емоции, спорт, хоби, което носи наслада, с прекарване на хубави моменти с любими хора, както и с позитивни помисли.

В България има доста специалисти, както и агенции, които подпомагат настъпването на паник атаки, но сами можете да се справите, стига да сте на ясно, че сте в подобен период.

Nutrivision продуктите също са добро решение за борба с паник атаката. Потърсете повече информация за компанията онлайн, или като посетите препратката, която по-горе посочихме!


Здраве за цялото семейство
Add a comment