Програма за отслабване

Диети

Програмата за отслабване трябва да включва комплекс от спортни упражнения – аеробни и силови, и правилен режим на хранене.

Най-ефективният начин за изгаряне на повече калории по време на тренировка – това е увеличаването на честотата на сърдечните съкращения за продължителен отрязък от време. Аеробните упражнения във фитнес залата успешно се справят с тази задача, като насищат с кислород вашето тяло и ви карат стабилно да се поизпотите.

Умерените сърдечно-съдови упражнения от програмата за отслабване – ходене на пътечка, каране на велосипед, аеробика – ви предоставят възможността да изгаряте 280-540 калории на час. Количеството калории, които се изразходват по време на упражненията зависи от степента на физическата ви подготовка и вашето тегло.

По-енергичните аеробни упражнения – качване по стълби, бърз бяг, каране на ролкови кънки – позволяват изразходването на 550-1200 калории на час.

 

Спортът със сигурност спомага процеса на отслабване.

 

За ефективното изгаряне на излишните килограми в условията на вашата програма за отслабване е нужно ежедневно да се правят сърдечно-съдови упражнения в рамките на 30 минути.

 

Вторият компонент от резултатната програма за отслабване е прилагането на силови тренировки. Изграждането на мускулна маса и релеф на тялото спомагат за загубата на тегло по начин, различен от аеробните упражнения. Мускулната маса сама по себе си заменя излишната мастна тъкан, натрупана в тялото. Клетките на мускулите са няколко пъти по-активни отколкото мастните клетки, което повишава основното ниво на метаболизма в организма. Това означава, че с нарастването на мускулите вие ще топите повече мазнини дори и в състояние на покой.

 

Силовите упражнения от програмата за отслабване включват работа с дъмбели, коремни преси, лицеви опори, както и усилена работа на спортните гладиатори.

 

Правилният режим на хранене също е от изключително значение за ефективното прилагане на програмата за отслабване. Когато се храните, ваша основна цел трябва да бъде да се осигури достатъчно количество калории и хранителни вещества за поддържане на положителния енергиен баланс на тялото и да не се пречи на обмяната на веществата чрез създаването на дефицит от калории.

Здраве за цялото семейство
Add a comment