Роклята е страхотна възможност за нови креативни решения

Полезно

В живота на всяка жена идва момент, когато не знае какво да облече. Не че гардеробът е празен, а че там няма нищо, което да отразява сегашното ни състояние и благополучие. Твърде обикновено е, прекалено е натруфено, не ми харесва и вече не изглеждам добре в него – сигурно го знаете и сте попадали в тази ситуация повече от веднъж. Има обаче начини да се справите с модния блус и да успокоите стилните си нужди. Роклята е дреха, с която можете да излезете на разходка, да отидете на официално събитие или да изберете правилната и подходящата за сватбения си ден.

В тази статия ще Ви дадем няколко насоки в избора на рокля, в зависимост от събитието.

Ако никога не излизате от вкъщи, без да се уверите, че избраната рокля стои идеално, косата е в най-добра форма и гримът е изпипан до последния щрих – това е знак, че принадлежите към една от най-големите групи на модата дами, посещаващи бутици и онлайн магазини за рокли.

Вие сте умни и амбициозни, също така сте и реалисти.

Ако това описание ви подхожда – ще харесате нашия онлайн моден бутик, защото:

на едно място можете да намерите всичко необходимо за освежаване на вашия гардероб,

харесвате бързото и удобно пазаруване, без да губите време за проблеми с доставката или замяната.

Онлайн магазините за дамски дрехи ще бъдат голяма помощ и улеснение за вас. Там ще намерите само модерни кройки, така че няма да се чудите дали тази бутикова официална рокля, която сте видели е модерна този сезон можете да бъдете сигурни, че ще пасне перфектно на вашия добре подреден, перфектен живот.

Ненадминатата дама със стил, създателка на модни тенденции за женската аудитория, смела реформаторка в областта на модата – Коко Шанел редовно споменаваше необходимостта да има малка черна рокля в гардероба си. Както показва опитът на поколенията, тя е наистина удобна, практична и ви позволява да създавате огромен брой стилистични решения. Отмина една ера, скромната черна рокля с бяла яка днес е заменена от бизнес рокля за офиса и черна рокля-калъф, която подчертава фигурата. Но в същото време този артикул от гардероба не е загубил своята актуалност.

Черна рокля за офиса или друго събитие

Имиджът е сложна селекция от компоненти във външния вид на човек. За вечерна приятелска разходка изберете разширяваща се в долната част „миди“ рокля в черно и я комбинирайте с маратонки, каскет и яке с „цип“.

За празнична среща носете високи обувки в тон с роклята. Или изберете коктейлен вариант с деколте, съчетайте го с клъч и сандали тип стилет.

Делничната тема предполага черна рокля за офиса с ръкави и сако с не много ярък нюанс.

Различна дължина на ръкава, закачливо изрязване на шията, използването на много силуетни линии (от стилно бюстие до дантела и волани на гърдите) ще добавят пикантност. Тъканите позволяват да се създават кадифени, вълнени, памучни, сатенени,трикотажни рокли, които с правилната кройка ще помогнат да се прикрият недостатъци и да се подчертаят предимствата на фигурата.

Сватбена рокля – как да направим правилен избор

Комфортът е в детайлите. В зависимост от мястото на сватбата: на закрито или на открито, тогава през кой сезон трябва да определите какъв стил, както и какви детайли няма да бъдат позволени в роклята. Например, ако сватбата е достатъчно церемониална, спокойна на закрито, тогава можете да си позволите да изберете кралска дълга сватбена рокля, с шлейф и дълъг шикозен воал, както и рокля в стил русалка. НО! Тези детайли и стил само ще ви натоварват и изтощават, ако обичате комфорта в движение, трябва да се движите много, да танцувате, а също и ако сватбата е на открито и още повече край водата. След половин час няма да познаете тоалета си.

Ако въпреки нашите съвети все още искате кралска пухкава рокля с шлейф, тогава е възможно да я носите само за тържествената част и фотосесия и след това да я смените в по-удобна демократична. Ако две рокли са твърде голяма загуба за вас, тогава е възможно да закупите една трансформираща се рокля, чиято пухкава пола или шлейф може просто да се разкопчае.

Рокля, „калъф“: тънкости на избор

Както в грима, така и в дрехите основният акцент е върху едно нещо.

1. По-добре е да разкриете великолепната форма на ръцете, като изберете официална черна рокля или дълга класическа рокля без ръкави.

2. Дългите, стройни крака допълнително изпъкват от „мини“ или  над коленете дължини. Можете да изберете и прилепнала рокля с макси дължина с цепка отзад.

3. Фигурата „пясъчен часовник“ се отличава с тънка талия, затова към черната рокля определено е необходим красив, ярък колан.

Най-популярният модел е бизнес рокля за офиса, но сега разбирате, че една такава рокля не е достатъчна. Всяка опция за дизайн на облекло ще отразява вашето настроение и предназначението на избраното облекло: за свободното време, за среща с любим човек, за посещение на ресторант, театър, за офиса.

Има някои несъвършенства на тялото, които могат да бъдат по-добре скрити с помощта на добре обмислен стил на облекло. Лесно е да покриете обемната област на бедрата с широка разкроена пола. Подрязаната талия ще бъде визуално повдигната от подрязванията. Големите предмишници са най-добре забулени с ръкави. Твърде тесният тоалет, както и твърде свободният, не е подходящ за пищна фигура.

Черната рокля и нейните стилови вариации ще станат отправна точка за създаване на нови стилови модификации във вашия гардероб.

Оказва се, че малката черна рокля е нещо толкова ефектно, че красотата на женското тяло изпъква по-ярко от обикновено на неговия фон. Тя не отклонява вниманието от индивидуалността на господарката си към сложни тоалети. Дори думата „рокля“ внезапно придоби негативна конотация. Изглеждаше, че тази рокля внесе демокрация в модата. Всяка жена може да си позволи такова облекло – дори и с много скромни доходи. Достатъчно е дори да има само една рокля в гардероба.

Много дизайнери експериментират с дължината на ръкава, деколтето, дължината на полата и гарнитурата. И ето какво се оказа: всяко отклонение от оригиналната версия (изрязана пола, дълбоко деколте, копчета, дантела, яки, маншети) не лишава малката черна рокля от нейната уникална кройка.

Знаете, че нещо ще е в тенденция, преди дизайнерът дори да се сети за това, а гардеробът ви е пълен със смели щампи, които приятелите ви нямат смелостта да носят (въпреки че ви завиждат за начина, по който ги носите) – да: вие сте непоправим модист и същевременно трендсетър.

При нас ще намерите бутикови коктейлни рокли, за които всяка приятелка ще ви завиди – така че не си отказвайте удоволствието да пазарувате на място, което кипи от модерни и ефектни модели.

Здраве за цялото семейство
Add a comment