Украсата може да направи кръщенето незабравимо за семейството и гостите!

Съвети

Кръщенето е специален повод, който празнува влизането на детето в християнската вяра. Това е много важно събитие както за детето, така и за семейството му.

За да направите празника още по-специален, можете да го украсите с декорации, вдъхновени от темата за кръщенето. Те включват религиозни изображения, цветови схеми и партита.

Цветя от тишу хартия

Цветята от тишу се правят бързо и лесно и изглеждат страхотно като украса за кръщене. Те също са евтини и могат да бъдат направени в различни цветове, за да съответстват на темата на партито.

За да създадете тези цветя, започнете с поставянето на няколко листа тишу хартия един върху друг. Колкото повече листа хартия използвате, толкова по-голямо ще бъде вашето цвете.

След това сгънете всеки лист в стил акордеон, около един инч на гънка. Повторете, докато получите купчина гънки. След като направите това, добавете няколко листа към вашето цвете и ги залепете.

Свежи цветя

Когато планирате кръщене, важно е да обърнете голямо внимание на цветята, които избирате. Те имат значителна символична стойност и могат да направят очарователно допълнение във вашия декор.

При кръщенета на бебета бялото обикновено се избира като цвят, а цветя като рози, лилии, карамфили и гладиоли представляват чистота, невинност и добродетел.

Важно е обаче да запомните, че бялото не е единственият избор, когато декорирате за кръщене. Розовите и жълти цветя също могат да бъдат прекрасен избор – особено за празника за кръщене на момиче.

Ако празнувате кръщене на дете, цветята са перфектната декорация. Те не само са красиви, но и са символ на признателност и любов.

Трябва да поддържате цветята свежи, като редовно сменяте водата им. Това ще помогне да се предотврати образуването на бактерии върху стъблата, което може да накара цветята да започнат да увяхват по-рано.

Триетажна торта

Кръщенето е важно събитие за всички християни, а тортата е идеална украса за този повод. Класическата триетажна торта е традиционен избор, а глазираните цветя са красиво допълнение към най-горния етаж.

Ако търсите по-сложен дизайн, помислете за добавяне на омбре торта. Градуиращите нюанси на розовата глазура създават драматични ефекти, а цветовата палитра изглежда особено елегантна, когато е съчетана с цветя.

Известно е, че някои двойки запазват най-горния етаж на сватбената си торта за кръщенето на детето си. Тази традиция има своите корени в 19-ти век, когато кръщенето често се извършва скоро след сватбата.

Кула за кексчета

Кулата за кексчета е функционален и стилен аксесоар за парти, който може да бъде включен в редица тържества. Те се предлагат в различни форми и размери, за да отговарят на всеки повод или бюджет. Най-добрата част е, че те са лесни за сглобяване и почистване след дълга забавна нощ. Независимо дали планирате детски рожден ден, юбилейно събиране или корпоративно събитие, кулата за кексчета ще помогне на вашите десерти да бъдат открити от гостите. Най-важният аспект на кулата за кексчета е да изберете качествен модел.

Омбре торта

Омбре тортата е перфектната украса за кръщене. Това е забавен начин да добавите цвят и празнична нотка към десертната маса и може да бъде направена от прости съставки, които вероятно имате под ръка.

За да направите своя собствена омбре торта, започнете, като разделите маслен крем в три купи. Едната от тях ще бъде бяла, а другите две ще имат добавен син хранителен оцветител.

След това използвайте торбичка, снабдена с кръгъл накрайник, за да нанесете линии от всеки нюанс глазура около вашата торта. Започвайки с най-тъмния нюанс, начертайте дебела линия над него и след това повторете за следващия нюанс, докато се получат четири или пет ивици, разположени равномерно по цялата обиколка на вашата торта.

Традиционна торта за кръщене

Кръщенето е важен повод за християнските семейства, тъй като означава посвещаването на детето им на Христос. Един от най-добрите начини да отбележите този специален момент е с торта и има много творчески възможности, от които да избирате!

Традиционната торта за кръщене обикновено е бяла или слонова кост, украсена с със  захарни цветя. Ако искате да сте малко по-уникални, опитайте да изпечете двуетажна торта с каскадни захарни цветя в нюанси на розово или синьо за момиче или бели лилии за момче. Можете също така да добавите някои забавни детайли като дантела или перли, за да направите вашето творение наистина да се откроява.

Здраве за цялото семейство
Add a comment