Флорални води – Защо да ги използваме в ежедневието?

Здраве

Ако обичате миризмата на свежи цветя, тогава ще харесате използването на флорални води в ежедневието си! Независимо дали ги използвате като естествен парфюм, или като начин за релаксация и намаляване на стреса, флоралните води са чудесен начин да се наслаждавате на ползите от цветята през целия ден.

Когато става въпрос за грижа за кожата, на пазара има много различни продукти. Но един продукт, който може би не ви е познат, е флоралната вода. Флоралните води са естествен продукт, който може да се използва за различни цели. В тази статия ще разгледаме какво представляват флоралните води и защо трябва да ги използвате в ежедневието си.

Какво представляват флоралните води?

Флоралните води са вид хидрозол. Хидрозолът е разтвор на водна основа, който съдържа растителен материал. Растителният материал обикновено е под формата на цветя, но може да бъде и листа, плодове или дори кора. Растителният материал се дестилира с пара, което означава, че водата се кипва и парата преминава през растителния материал. При този процес от растителния материал се извличат етеричните масла и други полезни съединения.

Флоралните води се различават от етеричните масла по няколко начина. Първо, те са много по-малко концентрирани. Това означава, че е по-малко вероятно да предизвикат дразнене, когато се използват върху кожата. Второ, те са на водна основа, което ги прави много по-лесни за нанасяне върху кожата. Трето, те имат по-дълъг срок на годност от етеричните масла.

Защо да използвате флорални води?

Сега, след като знаем какво представляват флоралните води, нека разгледаме защо трябва да ги използвате. Флоралните води могат да се използват за различни цели, но най-често се използват като тоник за лице. Тонизирането на кожата помага за отстраняване на замърсяванията, мазнините и грима от порите. Тонизирането помага и за възстановяване на pH баланса на кожата.

Флоралните води могат да се използват и като основа за домашно приготвени маски за лице. За да си направите маска, просто смесете флорална вода с глина на прах. Така ще се получи паста, която може да се нанася върху лицето. Оставете маската да действа за около 20 минути и след това я изплакнете с топла вода.

Освен като тоник за лице и маска, флоралните води могат да се използват и като спрей за тяло. Просто добавете няколко капки флорална вода към бутилка с вода и я разпръснете върху тялото си след душ. Това ще ви помогне да хидратирате кожата и да се почувствате освежени.

Къде да намерите флорални води?

Флоралните води могат да бъдат намерени в повечето магазини за етерични масла онлайн. Обикновено се продават в малки бутилки и са сравнително достъпни. Когато купувате флорални води, не забравяйте да търсите такива, които са 100% чисти и не съдържат синтетични съставки.

Сега, след като знаете какво представляват флоралните води и защо трябва да ги използвате, не забравяйте да ги добавите към рутинната си грижа за кожата. Кожата ви ще ви благодари!

Цветните води са чудесен начин да добавите малко лукс към ежедневието си. Те могат да се използват по различни начини – от пръскане върху кожата до добавяне към водата за вана. Флоралните води могат да ви помогнат да се успокоите и отпуснете, а също така могат да се използват като естествен парфюм. Ако търсите начин да добавите малко лукс в живота си, помислете за използването на флорални води. Разгледайте тук: https://www.eterika.eu/produkti/vodi/floralni-vodi/ флоралните води, които кожата ви ще заобича.

Здраве за цялото семейство
Add a comment