Защо бебешките люлки са незаменим помощник за мама и татко?

Здраве

Предстои ви най-голямото щастие: да станете родители или пък вече сте гушнали своето малко съкровище? Изчели сте и сте изслушали къде търпеливо, къде не, купища съвети, пазарувате по списък и отмятате задача след задача. Чудите се, дали ви трябва бебешка люлка и ще ви бъде ли подобна инвестиция полезна? Ето няколко причини, да обмислите добавянето ѝ към полезните джаджи за бебето у дома.

Почивка за майчиния скут

Бебетата обичат да бъдат гушкани и люлени. Това важи особено за моментите, когато изпитват дискомфорт – примерно, имат колики. В такива ситуации всеки родител знае, колко прекрасно и същевременно изморително е, да разнасяте малкия човек на ръце. Бебешките люлки ще ви дадат възможността да осигурите на детето си спокойствието на люлеенето, без реално вие да се грижите за това. Още преди векове родителите са открили удобството на люлките и запазените в етнографските музеи го доказват. Нека ръцете ви си починат за малко. Люлката е идеално решение и когато искате да отметнете задачи – да сготвите, да се погрижите за визията си или пък да свършите някоя спешна задача, ако продължавате работата си и докато се грижите за малкия човек.

Спокойствие и забавления за бебето

Освен, че могат да ви „отменят“ в люлеенето на бебето, бебешките люлки могат да осигурят забавление. Предлагат се всякакви модели, като можете да избирате между такива с различни светлини, музика, играчки прикрепени по подходящ начин, за да привлекат вниманието на детето ви и да насърчат фината моторика. Разгледайте и изберете модела, който отговаря на вашите бюджет и предпочитания – с различни скорости на люлеене, позиции на седалката, бебефонна система, приспивни мелодии, приглушени светлини и какво ли още не. При всички положения, ще получите решение за удобно настаняване и люлеене на бебето, а ако инвестирате в по-технологичен модел – и купища опции за забавление. Освен това, някои модели са сгъваеми и лесно можете да ги вземете със себе си, когато гостувате на близки и приятели. Други пък, лесно се трансформират и в шезлонг.

Какво още да имате предвид?

Макар и много полезни, бебешките люлки не са панацея и е добре да лимитирате правилно времето, което бебето прекарва в тях. За да сте сигурни, че осигурявате най-доброто на своето дете, подробно изчетете упътването на люлката и се убедете, че я използвате спрямо инструкциите и тя е разположена на равна и сигурна повърхност. Погрижете се и бебето да прекарва достатъчно време не само на гръбчето, но и на коремчето си, като това е препоръка, която повечето специалисти дават с оглед заякване на мускулатурата и правилно развитие. Обърнете внимание от и до каква възраст и за какво тегло е подходящ всеки модел и винаги, когато оставяте бебето в люлката се уверете, че сте закопчали осигурителните колани. Съвременните модели бебешки люлки са създадени специално съобразено всички особености на нуждите на децата, от първия ден и определено имат място като помощници в дома на родителите.

Готови ли сте да осигурите комфорт, спокойствие и забавление на детето си?

Бебешката люлка ще ви осигури всички предимства на бебешкия шезлонг плюс толкова любимото на бебетата люлеене, а някои модели и музика, светлини и други полезни функции. Можете да сложите люлката където изберете, като спокойно може да е край вас докато примерно, готвите. Така ще имате сигурен помощник, който ще осигури на бебето удобство, докато вие си вършите задачите или просто си почивате. И така, след всичко прочетено, ще оборудвате ли бебето и дома си с бебешка люлка?

Здраве за цялото семейство
Add a comment