Грижа за бебешката кожа през зимата – какво да правим при суха и раздразнена детска кожа?

Полезно

Грижата за бебешката кожа през зимата може да бъде предизвикателство. Студеното време може да изсуши кожата на бебето ви и да я направи по-податлива на раздразнения. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате кожата на бебето здрава и комфортна тази зима.

Със застудяването на времето и по-сухия въздух може да забележите, че кожата на бебето ви става суха и раздразнена. Въпреки че е нормално кожата да става по-суха през зимата, има някои неща, които можете да направите, за да предотвратите и лекувате сухата и чувствителна кожа.

Ето и някои съвети за грижата за бебешката кожа, които са особено полезни през зимния период:

1. Използвайте нежен почистващ продукт без аромат.

Когато става въпрос за почистване на кожата на бебето, по-малко е повече. Един нежен почистващ продукт без аромат е всичко, което ви е необходимо, за да почистите кожата на бебето, без да я лишавате от естествените ѝ масла. Четете внимателно етикетите, а при нужда се консултирайте със специалистите в сайта.

2. Нанесете овлажняващ крем веднага след къпане.

За да запазите влагата, нанесете овлажняващ крем върху кожата на бебето веднага след къпане. Потърсете овлажняващ крем, който е специално предназначен за бебета и малки деца и съдържа съставки като глицерин или вазелин, които помагат за поддържане на хидратацията на кожата. Може да се насочите и към маслата, които са страхотни за масажи на бебето.

3. Използвайте овлажнител в дома си.

Ако въздухът в дома ви е сух, помислете за пускане на овлажнител, за да добавите влага във въздуха. Това може да помогне да предотвратите прекомерното изсушаване на кожата на бебето ви. През зимата при пускане на отоплението може да се натъкнете на този проблем, ако нямате овлажнител използвайте съд с малко вода в стаята на детето.

4. Ограничете времето за къпане.

Въпреки че е важно да поддържате кожата на бебето чиста, не е необходимо да го къпете всеки ден. Всъщност твърде честото къпане на бебето може да лиши кожата му от естествените ѝ масла и да доведе до изсушаване. Ограничете къпането до не повече от един път на няколко дни или поне през ден и се уверете, че използвате нежен почистващ продукт без аромат.

5. Облечете бебето си в свободни и удобни дрехи.

Тесните, стягащи дрехи могат да раздразнят кожата на бебето ви и да влошат сухотата. Изберете свободни, удобни дрехи, изработени от естествени влакна като памук, за да помогнете на кожата на бебето да диша. И не забравяйте да ги обличате на пластове, за да можете да регулирате дрехите им според нуждите, за да им е удобно.

6. Избягвайте агресивни химикали и аромати.

Много домакински почистващи препарати и продукти за лична хигиена съдържат агресивни химикали и аромати, които могат да раздразнят кожата на бебето ви. Когато е възможно, избирайте естествени продукти без аромати или избирайте по-нежни методи за почистване, като например избърсване на повърхности с влажна кърпа.

7. Защитете кожата на бебето си от студа.

Когато извеждате бебето си навън, не забравяйте да го облечете с подходящи за времето дрехи, за да предпазите кожата му от студа. И не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем с SPF поне 30 върху откритата им кожа, за да ги предпазите от вредните слънчеви лъчи. Не се колебайте да го направите и през зимата, защото тогава опасността от изгряне не е по-малка.

Като следвате тези съвети, можете да помогнете за предотвратяването и лечението на сухата и раздразнена кожа тази зима. Ако имате някакви притеснения относно кожата на бебето си, не забравяйте да говорите с неговия лекар. Каква е вашата любима бебешка козметика, на която сте се спрели за чиста и здрава детска кожа?

Здраве за цялото семейство
Add a comment