Ежедневен бизнес стил за жени- правила за обличане

Съвети

В работна обстановка човек не може да бъде облечен в какво да е. Особено ако ежедневието му изисква срещи с много хора или работа в офис. Разбира се, строго официалният бизнес стил може да бъде некомфортен, да не е подходящ или желан за дълги часове работа. Когато е възможно и обстоятелствата го позволяват, строго официалният бизнес стил може да бъде заменен с ежедневен бизнес стил, като едновременно човек се чувства комфортно и е с безупречен външен вид.

Панталони и поли

Ежедневният бизнес стил залага изключително на панталони и поли. Те са по- подходящи от роклите и внимателно подбрани, могат да създадат наистина впечатляващ аутфит. Те не трябва да са прекалено прилепнали, но и не трябва да са в другата крайност- торбести и безформени. Задължително е материите да са плътни и да не прозират, както и да не очертават прекомерно тялото и бельото. За предпочитане е да се избягват ярките цветове и да се залага на по- меки и по- непретенциозни тонове. Едно от основните правила е панталонът или полата да са винаги изгладени и съчетани с подходяща горна дреха.

Дължина и модел на полите

Основно правило е дължината на полата да достига до коленете или 2 пръста над тях, при седнало положение. Дори така, полата трябва задължително да покрива бедрата. В случай, че моделът е с цепка, цепката е позволено да достига малко над коленете. Вариантите за цепка изключват такава разположена в предната част на бедрата. Цепката трябва да бъде разположена в задната част централно или да бъде двойна- от двете страни на централния шев. Цепката е създадена да улесни ходенето и да осигури свобода на движенията, а не да разкрива части от тялото.

Ризи и блузи

Ризите и блузите също като полите и панталоните трябва да бъдат от плътни материи и в подходящ размер. Неприемливо е да очертават прекомерно или да прозират. Горната част на облеклото може да бъде в по- смели цветове и десени, но все пак всичко трябва да бъде в рамките на приемливото. При тази част на облеклото трябва изключително да се внимава за модела- без странни модели на плетивото, без декоративни елементи на ризите. Трябва и да се има предвид, че дълбокото деколте определено не е подходящо за ежедневния бизнес стил.

Бижута и аксесоари

Когато става въпрос за бижута и аксесоари, основното правило е „малкото е повече”. Един часовник, семпли обеци, медальон с изчистен дизайн и непретенциозна гривна са достатъчни за да внесат стил и разчупеност на външния вид. За предпочитане са консервативните бижута, без крайности, без прекомерно използване на цветове, блясък и странни форми.

Грим и прическа

Гримът и прическата не трябва да крещят „Ехо, аз съм тук”. Те трябва да бъдат деликатни, внасящи малко цвят, придаващи естествен вид. Това се отнася както за цветовете, така и за формите. Едно от основните правила тук е да бъде подчертано само едно нещо- ако устните са с по- ярко червило, очите да бъдат с деликатен грим, а ноктите в неутрални цветове. Ако очите са гримирани с по- тежък грим, устните да са в цвят близък до телесния, както и ноктите. Прекалено много грим и цвят и лицето или ноктите трябва да се изключат при ежедневния бизнес стил.

Обувки

Обувките трябва да отговарят на цялостния стил на облеклото. Малък ток, подходяща материя, в черен, кафяв или телесен цвят, без декоративни елементи, възможно с най- изчистен вид или форма. И говорим за обувки! Без ботуши, без кецове, без спортни обувки, без джапанки. В краен случай са допустими подходящи боти.

Чанти

Чантите трябва да съответстват също на външния вид. При тях е позволено леко отклонение по отношение на цвета и на дизайна. Чантите са това, което може да вкара малко цвят с ежедневното бизнес облекло. Но и тук не трябва нещата да излизат от контрол. Малко цвят не би навредил, стига формата и дизайнът на чантата да са подходящи.

Ежедневното бизнес облекло може да бъде точно толкова приветливо, удобно и красиво, както всеки друг стил на обличане. Стига тоалетът да е подбран правилно и да съответства на изискванията на стила.

Здраве за цялото семейство
Add a comment