Поканете пролетта във вашата кухня с няколко лесни трика в обзавеждането

Кухня Съвети

Настъпването на пролетта носи настроение и жизнерадост. С възраждането на природата, имаме желание да освежим и обновим гардероба и дома си. Всяка кухня ще изглежда по-добре ако бъде освежена подходящо през пролетта. Не се притеснявайте, че трябва да влагате прекалено много средства за това. С креативен подход, фантазия и малко усилия, може да постигнете чудеса в интериора на вашата кухня и да прекарвате приятни мигове в нея не само през пролетта, а и през цялата година.

Освежете цветовете!

Както природата се възражда за нов живот през пролетта, така и кухнята ви ще възвърне своята привлекателност и жизненост, ако обновите цветовете в интериора. Изберете свежи нюанси, които ви създават настроение.

Зеленото е сред най-предпочитаните цветове за интериора на кухня, който е особено подходящ за пролетта. Предлагат се различни нюанси на зеленото, така че може да изберете този, който най-много ви допада. Сред най-харесваните е цветът авокадо, който успешно се съчетава с цветови акценти в прасковено, бяло и абанос.

Слънчевото жълто също ще освежи по най-добрия начин вашата кухня. Това е цвят, който създава настроение. Със сигурност ще готвите с по-голяма енергичност и желание, в кухня, чиито стени греят в жълто.

Интериор в бяло и синьо ще покани прохладен и освежаващ средиземноморски полъх  във вашата кухня. Вместо цяла година да мечтаете за лятото и морския бряг, най-добре е да го претворите в дома си и особено в удобната кухня, в която да прекарвате с желание най-много време, когато сте си у дома.

Релаксиращ интериор в синьо-сиво и ментово ще ви настрои за приятна отмора в края на дълъг, натоварен и интензивен ден. В кухня, чийто интериор е решен в тези успокояващи цветове, ще възстановите силите си и ще прекарате приятни часове с близките си хора.

Светлината ще озари вашата кухня

Погрижете се да не възпрепятствате притока на естествена светлина през кухненския прозорец. За да подсилите ефекта – разположете огледални и метални плоскости и предмети на ключови места във вашата кухня. Те ще разсейват и допълнително ще разпространят постъпващата естествена светлина. Разположете достатъчно осветителни тела из цялата кухня. Подсилете осветлението на местата за приготвяне на храна, както и в близост до шкафовете и хладилника.

Уютен кът за хранене ще направи всяка кухня по-кокетна

Пригответе и него за пролетта с подходяща покривка в свеж и цветен десен. Разположете декоративни свещи с аромат на цветя. Засейте ароматни билки в малки саксийки. Не забравяйте и вазата със свежи пролетни цветя. Подарете си красивия сервиз, за който отдавна мечтаете и го подредете на някои от откритите рафтове по стените във вашата кухня, за да имате възможност да му се наслаждавате.

Поканете пролетта във вашата кухня, отворете сърцето и мислите си за позитивни емоции и добрата енергия ще ви следва през цялата година!

Здраве за цялото семейство
Add a comment