Полезни съвети при прием на мелатонин от Nowfoods.bg

Полезно

Недостатъчният сън не “прощава” на никого. Той се отразява пагубно на емоционалното и физическото ни здраве, а системното недоспиване може да ни отведе и до депресивни състояния, които не вещаят нищо добро. За да се наспиваме достатъчно, трябва да забравим за проблемите и несгодите от деня, също както и да се опитаме да намалим нивата на тревожност, релаксирайки на приятна и успокояваща музика. 

Наред с това, добре е да се замислим и за приема на добавки мелатонин на NOW 3мг, които ще допринесат за бързото заспиване вечер и бодрото събуждане сутрин. Изберете Вашата безценна добавка melatonin за сън от Now Foods и се уверете в нейното безспорно действие. 

Какво представлява мелатонина

Мелатонинът е хормон, който се произвежда в определени количества от епифизната жлеза. С напредването на възрастта, неговите нива намаляват, като на негово място се вмъква недостатъчният сън и нощното будуване. Повечето хора веднага прибягват до “тежката артилерия”, за да успеят да спят през цялата нощ, но лекарствените продукти водят до пристрастяване, като ефектът им е временен и придружен от доста странични ефекти.

Мелатонинът се синтезира през нощта, но неговото производство би могло да се наруши, което респективно се отразява и на нашето общо здравословно състояние. При установен дефицит на melatonin е добре да помислим как да си набавим melatonin, за да възстановим здравословния ритъм сън-будуване-сън.

Как да си го набавим

Melatonin може да се набави много лесно с помощта на естествени добавки, които в Now Foods са налични с отлично качество. По този начин ще заобиколим пиенето на силни лекарства, които първоначално ще имат значително осезаем ефект, който обаче няма да се задържи за дълго време.

Аминокиселината триптофан е “проводник” на мелатонина, който се секретира нощно време чрез синтеза на серотонин. Когато този цикъл се наруши, спящият вече не може да бъде спящ, а нощите се превръщат в истински кошмар за страдащия от безсъние. Освен с качествени добавки, може да си набавим melatonin и по естествен начин:

  • Създаване на ритуали – ставане и лягане по едно и също време;
  • Избягване на включени телевизори и компютри, чиито облъчване е много вредно за мозъка и синтеза на мелатонин;
  • Прекарване на достатъчно време на открито, най-вече на слънце;
  • Правилна подготовка на помещението за сън – когато то е добре затъмнени, заспиването ще се случва по-лесно и др.

Смейте се често и изпращайте негативните мисли надалеч. Купете melatonin от Now Foods и спете сладко всяка нощ.

Здраве за цялото семейство
Add a comment