Порнографията намалява потентността

Съвети

Неведнъж сме попадали на публикации, уточняващи че учени от определена държава са стигнали до извода, че порнографията намалява потентността. Не е нужно да сте гениален учен, за да предположите, че това е факт. Ето и няколко довода за тези твърдения:

Първо, по отношение на анатомията. Гледането на филми, снимки в интернет, интимна чат кореспонденция водят до същата задръствания в простатата. Редовното състояние на фрустрация (ерекция, придружена от вълнение, но не завършена еякулация) подкопава тялото на мъжа – венозната кръв на таза тече през съдовите връзки към простатната жлеза и всеки път усилва задръстванията. Застоялите явления са ужасни, тъй като поради тях гениталиите, простатната жлеза не получават нормално хранене, тъй като венозната кръв е вид транспортер на отпадъчни вещества. Грубо казано, ако ядете некачествена храна, състоянието ви ще бъде същото. И така, защо да храниш гениталиите си с нещо? Не е изненадващо, че сред пристрастените към порнографията хроничният простатит е много разпространен, причината за който е именно задръстванията.

На второ място, от гледна точка на психиката. Гледането на порно вдига прага на възбудимост, отвежда психиката на човек настрана. Голото тяло вече не е достатъчно за пълна ерекция, необходим е орален секс, групов секс и т.н. Вредата е също такава, че стойността на други канали за възприемане на информация е напълно изключена или стойността на други канали за възприемане на информация намалява: тактилна, обонятелна, слухова и т.н. Пристрастеният към порно е забит в стереотип на ситуация, в която е развълнуван и вече не реагира толкова много на миризмата на любим човек, на кожата си и т.н. И за да се постигне пълна ерекция и оргазъм, често се изисква специална ситуация – например гледане на съпруга да прави секс с друг човек. Това често е причината за дисхармонията на сексуалните отношения в семейството и причината за развода.

Трето, от гледна точка на теорията за жизнената енергия (за която той пише в един от предишните броеве). Когато гледате порнография, вашата сексуална енергия се изразходва по почти същия начин, както по време на реалния акт, само че не се превръща в семе, а в психическа енергия. И човекът се чувства сякаш празен – имаше ли еякулация или не. Честото гледане всъщност води до преждевременно разхищение на жизнена енергия, поради липсата на което имунитетът намалява, възникват заболявания и се намалява продължителността на живота. След това човек е принуден да използва стимуланти, които бият, но не възстановяват изкуствено енергийното ниво, за което човек трябва да плаща (алкохол, тютюн, наркотици, специални сексуални патогени).

Мнозина, чувствайки загуба на сила, прибягват и до помощта на народни средства, ориенталска и алтернативна медицина, включително женшен, цветен прашец, пчелен хляб, ASD, препарати на основата на ензими, циалис и други. Естествените продукти, разбира се, помагат за попълване на енергийните разходи на жизненоважната ни, но е невъзможно да се върне психическата енергия към нормалното чрез поглъщане на външно хапче.

Така че гледането на порно не е най-добрият начин да се отпуснете и развълнувате. И този метод е най-добре да се използва възможно най-малко, а още по-добре да има редовен сексуален живот и порното да бъде изключено от ежедневието.

Здраве за цялото семейство
Add a comment