Смути с креатин монохидрат – възможно ли е

Здраве

Любителите на здравословното хранене с право отделят специално място на една храна или по-точно казано, напитка. Става дума за класическото смути, което представлява фино смляна маса от плодове или зеленчуци (по-често плодове).

Смутито по правило се прави като в него се оставя цялата смляна плодова маса, без да се отделя само сока, ето защо смутитата обикновено са по-гъсти и евентуално могат да се нуждаят от леко разреждане за да са по-лесни за пиене.

Самото име смути идва от гладкия и нежен характер на напитката и от това, че всичко в нея е изключително фино смляно.

Могат да се добавят и семена, а също така и хранителни добавки. Един от продуктите, които, може би, искате да знаете дали може да се смеси с плодово смути, това е добре познатият ни креатин монохидрат.

Можем ли да смесим смути и креатин монохидрат

Добавянето на популярната хранителна добавка креатин монохидрат може изключително много да увеличи ползите и хранителната стойност от вашето фино смляно плодово смути.

Смесването става изключително лесно, като е достатъчно да разклатите малко креатинът монохидрат на прах в смутито, след което ще имате една напитка, съчетаваща богатството от витамини и минерали, характерно за плодовете, с тази типична за животинските храни съставка.

Приемът на креатин монохидрат със смути от плодове има едно голямо предимство. Когато консумираме месо, ние си набавяме доста креатин, но заедно с него и не малко количество други съставки, като например холестерол.

Плодовото смути на практика няма да съдържа никакъв холестерол, така че ще можете да избегнете този риск или поне ще го намалите до минимум.

Трябва ли да се консултирате с лекар

Експерти в областта на хранителните добавки съветват, че е добре винаги преди да започнете да приемате дадена хранителна добавка, да се консултирате с вашия лекуващ лекар.

По този начин, от една страна ще знаете дали няма някакви рискове, свързани с вашето собствено здравословно състояние, а от друга страна, така ще може да се определи дали и какви ползи ще донесе креатинът за вас.

Не пропускайте да научите и полезни съвети, свързани с това кога можете да приемате креатин и колко често можете да го правите.

Здраве за цялото семейство
Add a comment