Дигитална маркетингова стратегия, касаеща здравен сайт

Съвети

Ако сте собственик на фитнес център, на диетичен център, център за естетика, красота, друг сходен, то се нуждаете от дигитална маркетингова стратегия.

Дигитална маркетингова стратегия

Дигиталната стратегия е план за постигане на конкретни цели за ефективност от компания, който регулира използването на различни маркетингови инструменти в дигиталната среда.

Разработваме прагматични дигитални стратегии по SMART методологията (S – специфични, M – измерими, A – постижими, R – релевантни, T – обвързани със срокове) базирани на подходящи рекламни методи и надеждни икономически данни.

Дигитален маркетинг – етапи за създаване на Дигитална Маркетингова Стратегия

Дигиталната стратегия се явява пътна карта за популяризиране на бизнес в Интернет. Описва стъпка по стъпка какво, кога и в какъв ред трябва да направите, за да стартирате ефективна реклама и да привлечете възможно най-много клиенти.

Ако направим аналогия с изграждането на къща, тогава етапът на разработване на дигитална стратегия е като геоложко проучване на обект и създаване на архитектурен проект по време на строителството.

Можете да строите без тях, но тогава рискът значително се увеличава, че основата ще провисне и ще започне да се срутва, стените ще водят и вътрешното пространство няма да е удобно за живеене.

За да поправите всичко това, трябва да съборите старата къща и да построите нова – което предполага огромни разходи. Или се примирете, плачете, продължавайте да ядете кактуса и се молете всичко да не се срути върху главата ви в един момент.

Без дигитална стратегия – интелигентност и проект – можете да изградите нещо, но трябва да сте подготвени, че това нещо ще изяде допълнителния бюджет, ще бъде трудно за мащабиране, резултатите ще бъдат трудни за свързване с рекламни канали – и ако алгоритмите на търсенето или рекламните системи се променят, целият маркетинг може да се срине, погребвайки бизнеса под него.

Ако работите според стратегията, можете да постигнете наистина изключителни резултати.

Кой има нужда и кой не се нуждае от дигитална стратегия?

Дигитална стратегия е необходима само ако:

  • желаете да разширите своя бизнес и маркетинг;
  • искате да навлезете на нови пазари;
  • планирайте актуализиране на сайта и свързване на допълнителни канали за привличане на клиенти;
  • старите канали са престанали да носят печалба и конкурентите започват да Ви задминават в търсачките;
  • новите клиенти струват все повече и повече, а разходите за привличането им надхвърлят рентабилността.

Разработването на пълноценна дигитална маркетингова стратегия за онлайн промотиране е доста скъпо удоволствие, което бързо се изплаща само ако бюджетът надвишава 800 евро на месец.

Ако бюджетът е по-малък, тогава стратегията също ще бъде полезна, но трябва да разберете, че нейното изплащане може да отнеме много време.

Поставяне на SMART цели

Нашият опит показва, че повече от 90% от клиентите, когато започват интернет реклама, нямат ясни, измерими, адекватни цели.

Затова като първа стъпка винаги дефинираме SMART цели, за които писахме по-горе,  за да изградим ефективна дигитална маркетингова стратегия, която да бъде максимално съобразена с постигането им.

Подготвянето на бриф и поставянето на цели са подготвителните етапи. Когато са завършени, преминаваме към сегментиране на аудиторията и развитие на героите.

Те са необходими за

по-точно обмисляне на структурата и концепцията на сайта като цяло и всяка продаваща страница поотделно,
разберете какъв вид съдържание и на какъв етап да покажете на целевата аудитория,
определя кои текстови и графични решения ще помогнат да се направят рекламните кампании по-ефективни,
разработете карта на пътуването на клиента, която ще ви помогне да намерите точки на контакт с вашата аудитория.
Всичко това се прави, за да се повиши ефективността на рекламата и да се увеличи конверсията на сайта.

Разбирането на аудиторията прави възможно привличането на повече качествен трафик за по-малко пари. А съответното съдържание от своя страна ви позволява да превърнете повече посетители в купувачи.

Завършителни думи

За да избегнете стереотипите и субективизма, не се страхувайте да задавате въпроси и да поставяте под съмнение обичайните (но не фактът, че ефективни във вашия случай) методи за промоция.

Винаги помнете, че в маркетинга победителят не е този, който е по-силен или по-умен, а този, който се адаптира по-бързо. Не се страхувайте да предлагате смели идеи и да включите възможно най-много различни хипотези в стратегията си.

Мислете систематично, провеждайте висококачествени анализи, въз основа на които формирате стратегия – и не се страхувайте да правите грешки.

Дори непредвидени обстоятелства могат да бъдат включени в цифрова стратегия и по този начин да направят процеса на популяризиране и развитие на проект много по-управляем.

Поискайте оферта още днес! Нашият екип ще прегледа проектите Ви и ще изгради работеща стратегия за Вашият бизнес!

Източник: w-seo.com

Здраве за цялото семейство
Add a comment