Правилната стойка е изключително важна, дори по време на хранене

Изкривяванията в областта на гръбначният стълб са все по-често срещан проблем сред хората, без значение от тяхната възраст. Сериозни проблеми се наблюдават още при децата, които посещават училище, дори от детската градина.

Важно е да отчетем, че съществуват три основни типа гръбначни изкривявания – кифоза, сколиоза и лордоза.

Често, от неправилна стойка се получават усложнения, водещи до изкривена и неправилна походка, болки в областта на гърба и други.

Столовете, които ползвате, трябва да бъдат проектирани така, че да отговарят на редица изисквания, да държат гръбначният стълб изправен.

Важно е да кажем следното: Много по-лесно се възстановява и изправя гръбначен стълб, когато стане късно, затова трябва още сега да обърнете специално внимание на този тип проблем.

Трите типа гръбначни изкривявания ще дискутираме в друга статия, а сега ще насочим вниманието на позицията, която може да повреди гръбначния стълб в кухнята.

Защо в кухненското помещение? Тъй като там често се събирате цялото семейство и дискутирате, храните се, прекарвате поне един час на ден заедно, в седнало положение.

Ежедневието ни е пълно с предизвикателства, било то по време на шофиране, седене в офиса, дори в дома си, и именно поради тази причина Ви обръщаме специално внимание.

От къде да започнете? Изборът на удобни и качествени столове за хранене, офис столове, фотьойли са добро решение за старт. Не търсете непременно най-евтините, а търсете удобство и комфорт.

Следващото нещо е да се раздвижвате периодично. Не прекарвайте много часове наред на компютъра, без правите кратки почивки. Същото се отнася и в кухнята. Не седете повече от 1 час в едно положение.

Ако чувствате силна болка, то търсете мнение от експерти, също така можете да почнете и практикуването на йога, тъй като доста от позите помагат за правилна стойка на човешкото тяло.

Повече ценни съвети за по-добро здраве можете да откриете в проект Нашетоздраве ком.

 

Здраве за цялото семейство
Add a comment