Летни бебешки колички

Съвети

Прекарването на време навън е важна част от живота, както на възрастните, така и на малките деца. Само защото е лято и навън е топло не означава, че трябва да седите вкъщи по цял ден. Вместо да не излизате с бебето навън през светлите слънчеви дни, можете да заложите на подходяща лятна бебешка количка и да следвате съветите, които ще ви представим в тази статия и да се наслаждавате на хубавото лятно време.

Ако вече имате бебешка количка, това е добре. Излизането навън ще бъде много по-удобно и комфортно, както за вас, така и за вашето бебе. Ето какво трябва да имате предвид когато излизате навън с бебешката количка, за да запазите бебето от летните жеги.

Поддържайте бебето добре хидратирано

Всички знаем, че дехидратацията е много опасна, особено когато става дума за бебета. За това когато излизате с детето през лятото, трябва да сте сигурни, че то приема достатъчно течности. Поддържането на добра хидратация през летния сезон изисква пиенето на повече течности от обикновено, т.е. можете да кърмите бебето по-често. Ако храните бебето с хумана, можете да му давате свежа вода през целия ден. Същото важи и за по-големите деца – ако вече не ги кърмите, трябва да им давате вода между храненията.

Облечете бебето подходящо

Да облечете с повече дрехи бебето си през лятото, само за да го предпазите от слънчевите лъчи е много грешно, защото така ще прегрее и ще се поти много повече, дори може да получи обриви. За да сте сигурни, че бебето няма да се чувства дискомфортно докато го разкарвате с количката е добре да го облечете подходящо. Нека дрехите са тънки, леки и от памучен материал. Памукът е мека и дишаща материя, която позволява на въздуха да циркулира и освен това попива добре.

Поставете малък вентилатор на бебешката количка

Вентилаторите за бебешки колички не са нещо ново и много родители ги купуват, за да разхлаждат бебетата си през лятото. Този тип продукти се монтира лесно като същевременно са много полезни и издръжливи.

Вземете си покривало за количката

Някои бебешки колички идват с допълнителни аксесоари и покривалото може да е сред тях, но ако вашата няма, можете да си купите допълнително и да го сложите на нея. Тези покривала са изработени от памук и предпазват бебетата от 99% от вредните слънчеви лъчи. Така покривалото не само, че защитава от слънцето вашето бебе, но също така отблъсква и водата, в случай, че завали изненадващо.

След като вече имате насоки как бебето ви да бъде добре през лятото, можете спокойно да го настаните в бебешката количка и да излезете навън, където и то и вие да се радвате на хубавото и слънчево време.

Здраве за цялото семейство
Add a comment